Григорій Сковорода: 300 років вільний!

    Сковорода був мандрівний філософ, напевно скаже більшість. Він ходив від одних заможних господарів до інших, не цураючись при цьому розмов із простими людьми на вулицях, базарах та біля церкви чи монастиря, сповідуючи повсякчас свою філософію.

    Яку філософію? «Філософію серця», - скажемо ми. І взагалі він був простим, не мав статків, не дуже полюбляв офіційну владу та офіційну церкву, натомість цінував щире людське спілкування та любив і неймовірно добре знав Біблію. Справді, Сковорода сам себе навіть у зрілому віці бувало називав «студентом богословія». Бо повсякчас пізнавав себе, світ, людей, Бога та ділився цими пізнаннями з іншими, інколи посвяченими ним у глибину цих знань, як товариш усього його життя Ковалінський, а інколи - ні, як якийсь черговий губернатор, що прагнув мати розмову зі Сковородою, розчувши поголос про його мудрість.

    сковорода

    У ювілейний рік до 300-річчя Григорія Сковороди проводиться безліч культурно-мистецьких подій: фестивалі, концерти, вебінари, уроки. І всі вони мають на меті: переосмислити образ Сковороди, представити відомі і щоразу нові грані його життєвого й творчого шляхів, донести та підкреслити ідею персональної свободи.  Працівники Шосткинського районного відділу пробації, зокрема провідний інпектор Сергій Гончаров,  разом з суб’єктами пробації долучилися до курса-знайомства, який триватиме тиждень у Шосткинській центральній міській бібліотеці з 28 листопада по 03 грудня цього року.  Також  провідний інспектор Гончаров С. провів годину спілкування в режимі онлайн з учнями Шосткинської вечірньої ( змінної) школи

    IMG 84610409757bfe5a7ce72680b8d2fbf3 VIMG 84610409757bfe5a7ce72680b8d2fbf3 V

    © 2024 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"